De nieuwe standaard

Langzaam begint het tot ons door te dringen dat de maatregelen tegen het coronavirus voorlopig de nieuwe standaarden zullen zijn. Nederland is massaal gaan thuiswerken en hoewel dit een prima oplossing lijkt te zijn met de toepassing van alle technologieën, hebben de meesten van ons wel ondervonden hoe zeer wij sociale interactie nodig hebben. Hierom helpen wij onze klanten graag met de voorbereidingen om veilig terug te keren naar de kantooromgeving.

Relaunch your office

 • Plattegrond

  Een persoonlijk advies omtrent het bestaande werkplekconcept waarin wij de richtlijnen van het RIVM aanhouden. Dit advies tekenen wij uit op een plattegrond waarop ook looproutes worden voorgesteld.

 • Preventiescherm

  Op basis van het advies plaatsen wij preventieschermen van plexiglas tussen de werkplekken. Deze schermen dienen als transparante afscheiding tussen de in gebruik te nemen werkplekken. Ook bieden wij toepassingen voor ontmoetingsplekken en gangzones.

 • Stickerpakket

  We bieden een 1,5 meter stickerpakket aan. Met de vloerstickers kan een 1,5 meter lijn uitgezet worden rondom de in gebruik te nemen werkplekken. Deze vloerbestickering helpt de bewustwording van de medewerkers en helpt om de 1,5 meter afstand te behouden. Overige stickers die in dit pakket aangeboden worden zijn stickers die de richtlijnen van het RIVM benadrukken aan zowel medewerkers als bezoekers. De stickers kunnen worden gepersonaliseerd.

 • Handdesinfectie

  We bieden een automatische handdisinfectiedispenser voor aan de wand of op een standaard. De display van deze dispenser bevat een pakkende tekst om zowel bezoekers als medewerkers te stimuleren de handen regelmatig te desinfecteren.

 • Hand-out tips

  We bieden een document met tips op basis van onderzoek en RIVM adviezen. Aan de hand van dit document kan jij er voor zorgen dat de werkvloer ook verantwoord blijft.

Toepassen van een zit-sta bureau

In eerste instantie zou het toepassen van een zit-sta bureau niet bovenaan het gemiddelde lijstje staan met betrekking tot de corona-aanpassingen. Echter kan de toepassing van een zit-sta bureau juist in deze situatie van grote meerwaarde zijn. Hieronder leggen wij je uit waarom:

Het is belangrijk dat wanneer er weer op het kantoor gewerkt kan worden, de 1,5 meter afstand tussen medewerkers de hele dag wordt bewaard. De werkplekken worden hier speciaal op ingericht, dus vooral de ontmoetingsplekken vergroten het overdrachtsrisico. Hierom is het belangrijk dat medewerkers niet onnodig vaak opstaan van hun werkplek om koffie te halen, te printen, etc. Contactmomenten op deze ontmoetingsplekken kunnen namelijk het risico op de overdracht van het virus vergroten.
Juist wanneer mensen de hele dag veel tijd achter hun bureau doorbrengen, brengt een zit-sta bureau grote voordelen. Zo kan de medewerker de lichaamshouding afwisselen (zitten, staan, of leunen op een Easy Up kruk) en bewegen achter de werkplek (bijv. met een desk bike). Juist deze afwisselingen vergroten de productiviteit en gezondheid.

Neem gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord.